11 de juny, Dia del Paisatge i 10 anys de la Candidatura

El diumenge 11 de juny és la data escollida per celebrar a Escaladei el Dia del Paisatge.0 i els 10 anys de l’inici del projecte de candidatura del Priorat a Patrimoni de la UNESCO. La jornada, que forma part de les propostes recollides tant a la Carta del Paisatge del Priorat com al pla de gestió de la candidatura, és organitzada per la taula que impulsa la candidatura (Prioritat-Consell Comarcal i DIPTA) és oberta a tothom i vol ser un dia d’informació, reflexió, debat i celebració festiva.

Al matí, a la Cartoixa, farem un breu repàs d’aquests deu anys, del moment en què ens trobem i dels propers passos a seguir, quin és el calendari que tenim per endavant, ara que som ja a les portes de la UNESCO; farem una taula rodona oberta, sobre l’evolució de la percepció del paisatge tant des de la comarca, com des de fora. I, en una segona taula, després del cafè, parlarem del futur, de quines eines, models i experiències ens poden ser útils per tirar endavant tot allò que ha anat sorgint en el procés per establir el Sistema de Gestió que ens ha de permetre avançar en la definició constant i la posada en pràctica del nostre propi model territorial.

Acabarem amb la projecció d’un vídeo que sintetitza el què i el com de la candidatura “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani”.

Encabat, anirem a fer el vermut a Escaladei, amb festa, gràcies a la col·laboració de l’ajuntament de La Morera-Escaladei i cellers i restaurants del poble i diverses entitats de la comarca. Dinarem allà. I a la tarda, està prevista la presentació del llibre Microcatalunya i ball de plaça per concloure un dia al qual tothom hi és convidat.