Ajornat el Dia del Paisatge del Priorat del 26 d’octubre

La Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat ha decidit ajornar sense data la celebració de la tercera edició del Dia del Paisatge del Priorat, que estava prevista per al dissabte 26 d’octubre a Escaladei. L’ajornament respon a la convocatòria, aquell mateix dia, d’una gran mobilització social a Barcelona, en rebuig a la sentència contra els presos polítics catalans. Els organitzadors del Dia del Paisatge entenen que la condemna i el moment excepcional que viu el país, interpel·la a tota la ciutadania i que, en conseqüència, de manera coherent amb l’esperit del projecte comarcal, cal sumar esforços per què la mobilització del dia 26 d’octubre sigui tot un èxit.

El Dia del Paisatge del Priorat se celebra des de fa tres anys, i té com a objectiu ser un espai de trobada, reflexió i debat anual sobre tot allò que, especialment des dels diferents fòrums sectorials s’està fent a la comarca al voltant de la gestió del nostre paisatge cultural. Aquesta iniciativa neix durant el procés de la candidatura del Priorat a la UNESCO, un projecte que segueix actiu, i s’emmarca en el desplegament del Sistema de Gestió del paisatge, que s’està duent a terme des de tots els àmbits, institucionals i socials.

La Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana la formen una vintena d’entitats i d’institucions públiques i privades, entre les quals hi ha el Consell Comarcal del Priorat, els ajuntaments, diversos departaments de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i l’associació Prioritat, que aglutina el teixit social i cultural de la comarca. Des d’un punt de vista jurídic i funcional, l’òrgan s’integra en l’estructura del Consell Comarcal del Priorat.