Dues jornades al Priorat posaran en valor la biodiversitat dels productes hortícoles tradicionals i els beneficis en clau de sostenibilitat dels productes locals

La conservació de la biodiversitat dels productes hortícoles de la Serra de Montsant i els beneficis en clau de salut i sostenibilitat de la producció local seran els eixos centrals de dues jornades que tindran lloc al Priorat durant les pròximes setmanes.

La primera d’aquestes, organitzada pel Parc Natural de Montsant i la Fundació Miquel Agustí, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, se celebrarà a La Morera de Montsant el 28 de novembre. Sota el títol “Biodiversitat cultivada a l’hort, conservem les varietats tradicionals”, posarà en valor les varietats tradicionals hortícoles trobades a l’entorn de la Serra. En aquesta jornada, que servirà per difondre el coneixement d’aquestes varietats, també es convidarà els assistents a decidir les futures línies de treball del projecte de recerca, conservació, multiplicació i caracterització iniciat des del Parc Natural de Montsant.

Pel que fa a la segona jornada, “Alimentació, salut i sostenibilitat. Els productes locals”, tindrà lloc a Cornudella de Montsant el 14 de desembre. Organitzada per la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni de la Unesco (a través del Fòrum Agrari del Priorat) i el Parc Natural de Montsant, posarà sobre la taula els beneficis que aporten els productes locals en clau de sostenibilitat sobre la salut.

Adreça a tots aquells que participen en la cadena de circuit curt de comercialització local, des dels productors fins als consumidors finals, la jornada presenta un programa que constarà de dues ponències divulgatives i dos casos pràctics que posaran en relleu l’oferta de productes locals a l’abast de la població i el paper dels restaurants en la seva divulgació, amb especial incidència sobre el públic que visita la comarca.

La jornada “Alimentació, salut i sostenibilitat. Els productes locals” compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant, AMED (Alimentació Mediterrània) i la Diputació de Tarragona.

Inscripcions

L’assistència a les dues jornades es gratuïta, però cal inscriure’s prèviament.

En el cas de la jornada “Biodiversitat cultivada a l’hort, conservem les varietats tradicionals”, les inscripcions es poden formalitzar a través del Parc Natural de Montsant (Tel. 977827310 - A/e: alexandre.espanol@gencat.cat) i del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat (ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt).

En el cas de la jornada “Alimentació, salut i sostenibilitat. Els productes locals” les inscripcions es poden tramitar a través del Fòrum agrari del Priorat (Tel. 693711034. - A/e: forumagrari@gmail.com) i del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat (ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt).