El Castell de Falset acull la tercera edició del Dia del Paisatge del Priorat

El Castell de Falset acollirà dissabte vinent al matí la tercera edició del Dia del Paisatge del Priorat, una jornada oberta a tothom i amb voluntat participativa, que té com a objectiu ser un espai de trobada, reflexió i debat anual sobre tot allò que, especialment des dels diferents fòrums sectorials, s’està fent a la comarca al voltant de la gestió del seu paisatge cultural.

El programa d’aquesta tercera edició del Dia del Paisatge s’iniciarà a les 9.00 h del matí amb la inscripció dels assistents i prosseguirà amb la presentació i la benvinguda institucional. A les 9.30 h, serà el torn per posar en comú els fòrums sectorials: Fòrum de Turisme, Fòrum Agrari, Fòrum d’Ensenyament i Fòrum de Cultura. Tot seguit, en relació amb el fòrum de cultura, a les 10.45 h, es projectarà la pel·lícula del Most Festival Las voces del vino, d’Alejandro Biondo. A continuació, a les 11.15 h, tindran lloc dos ponències i un debat sobre la transició energètica als pobles. Hi intervindran Maria Crehuet, qui parlarà sobre l’experiència en micropobles, i Josep Subirana, qui exposarà l’experiència d’Avià. La tercera edició del Dia del Paisatge del Priorat es clourà a partir de les 12.15 h, amb un debat final.

La Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, organitzadora del Dia del Paisatge del Priorat, la formen una vintena d’entitats i d’institucions públiques i privades, entre les quals hi ha el Consell Comarcal del Priorat, els ajuntaments, diversos departaments de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i l’associació Prioritat, que aglutina el teixit social i cultural de la comarca. Des d’un punt de vista jurídic i funcional, l’òrgan s’integra en l’estructura del Consell Comarcal del Priorat.

El Dia del Paisatge del Priorat se celebra des de fa tres anys, i té com a objectiu ser un espai de trobada, reflexió i debat anual sobre tot allò que, especialment des dels diferents fòrums sectorials, s’està fent a la comarca al voltant de la gestió del paisatge cultural del Priorat. Aquesta iniciativa neix durant el procés de la candidatura del Priorat a la UNESCO, un projecte que segueix actiu, i s’emmarca en el desplegament del Sistema de Gestió del paisatge, que s’està duent a terme des de tots els àmbits, institucionals i socials.