El documental “40 Hectàrees, la terra i el pagès” es projecta aquest dissabte a L’Artesana en el marc del Most Festival

En el marc del Most Festival, el teatre L’Artesana de Falset acollirà aquest dissabte 1 de desembre, a les 19.30 h, la projecció del documental “40 Hectàrees, la terra i el pagès”. El film de Pep Puig posa en valor la figura del pagès viticultor en ple segle XXI de la mà d’una desena de pagesos, que reflexionen sobre el seu treball quotidià i la seva manera de relacionar-se amb la terra. Tots ells fan la mateixa feina, però el documental descobreix com al darrere de cadascun hi ha un món que els fa singulars. “40 Hectàrees, la terra i el pagès” és un espai de reflexió d’un col·lectiu sovint marginat, i parteix de la convicció que el millor futur de la terra passa per la supervivència dels pagesos.

En finalitzar la projecció de “40 Hectàrees, la terra i el pagès”, tindrà lloc al mateix teatre un col·loqui amb persones del Priorat relacionades amb el món de la vinya  i l’agricultura per aprofundir en les diverses visions al voltant de la pagesia. 

En aquest col·loqui, hi intervindran Pep Puig, director del documental; Pilar Just, presidenta de la DO Montsant; Joan Carles Garcia, portaveu de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana; Isa Clariana, pagesa i membre del Fòrum Agrari del Priorat, i Josep Maria Cots, pagès.

“La verema”, un curtmetratge inèdit enregistrat el 1925 pel primer enòleg de la Cooperativa de Falset

A banda de la projecció del documental “40 Hectàrees, la terra i el pagès” i del col·loqui posterior, en l’acte de dissabte es projectarà prèviament “La verema”, curtmetratge històric enregistrat l’any 1925 a Falset per Erasme M. d’Imbert, qui fou el primer enòleg de la Cooperativa de Falset. Aquesta cinta ha restat inèdita fins a l’estiu de 2018, i el Most la projecta ara gràcies a la gentilesa de la família d’Imbert i de l’Arxiu Comarcal del Priorat.

Per últim, també cal destacar el tast de vi de la DO Montsant que servirà per cloure l’acte.