El Priorat acollirà el Simposi internacional “Paisatge, Agricultura i Dona” dijous i divendres

La Cartoixa d’Escaladei (Priorat) acollirà aquest dijous i divendres (9 i 10 de maig) el Simposi internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”. Es tracta d’un Simposi que comptarà amb la presència de participants d’arreu del mon: Honduras, el Marroc, Burkina Faso, Cuba, França, Itàlia… Podeu consultar el programa en aquest link: http://pad.catpaisatge.net/programa/ La inauguració i presentació tindrà lloc a les 09.30 hores de dijous.

Impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat i organitzat per l’Observatori del Paisatge, el Simposi té també el suport del Consell Comarcal del Priorat, l’associació Prioritat, la Diputació de Tarragona i els següents departaments de la Generalitat de Catalunya: Cultura; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Territori i Sostenibilitat. El Simposi es planteja en el context de la candidatura del paisatge agrícola del Priorat-Montsant-Siurana a la UNESCO.

El Simposi pretén crear lligams i col·laboracions entre paisatges, iniciatives i projectes que treballen pel reconeixement de models agrícoles que, des de la tradició i la innovació, posen de manifest la viabilitat de sistemes que s’adeqüen a la idiosincràsia dels territoris, són respectuosos amb els seus valors i procuren una vida digna a les persones que els habiten i els construeixen dia a dia.

Durant aquests dos dies, el Simposi comptarà amb ponents de procedència ben diversa i amb una presència majoritària de dones. D’altra banda, hi haurà també ponències vinculades a  universitats, associacions i institucions com  ara UNESCO, FAO, SIPAM, CIHEAM, i relacionades amb experiències en la gestió, la pràctica agrícola directa, la investigació o l’activisme, per citar-ne alguns exemples.

Es podran conèixer de primera mà les experiències de cooperatives de dones, la gestió de paisatges culturals de la Unesco, iniciatives relacionades amb l’agroecologia, models del banc de terres i treballs sobre alimentació, comercialització, etc. En totes les sessions es preveu un temps de debat amb els assistents. També s’han programat  visites guiades per fer conèixer als participants el paisatge cultural agrícola que els acull i al qual serà dedicada la darrera sessió del Simposi.

––––––––

Per a més informació o per aquells interessats a cobrir periodísticament el simposi:
Pàgina web: http://pad.catpaisatge.net/
comunicacio@priorat.cat / pad@catpaisatge.net
Telèfon de premsa: 972273564 / 661048582
#SimposiumPAD #UnescoPriorat