Escaladei acollirà el 17 de juny la segona edició del Dia del Paisatge

La segona edició del Dia del Paisatge ja té data: el diumenge 17 de juny. Com a la primera edició, així com a les properes, l’acte tindrà lloc a Escaladei, emplaçament que gaudeix a la vegada d’una centralitat física i simbòlica a la comarca del Priorat. La jornada, organitzada per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, té voluntat participativa i és oberta a tothom. Per tal de fer visible la diversitat del mosaic, enguany s’iniciarà una itinerància simbòlica dels pobles de la comarca, amb un municipi convidat a cada edició. Enguany, Ulldemolins que, precisament, celebra durant el 2018 l’any Amigó. Jaume Amigó, nascut a Ulldemolins a principis del segle XVI, va ser una figura cabdal per entendre el renaixement a Catalunya i l’església del poble, la primera construïda en aquest estil al nostre país.

La jornada es dividirà en dues parts. La primera, al matí, tindrà un caire més informatiu i de debat i intercanvi. L’objectiu és explicar en quin moment del procés es troben la candidatura del Priorat a Patrimoni de la UNESCO i el desplegament del Sistema de Gestió. Per començar, es donarà la veu a representants de l’equip de redacció i producció del dossier de candidatura, que estarà a disposició dels que vulguin fullejar-lo. A continuació, s’explicarà el marc i el despelgament del Sistema de Gestió, i es farà una taula rodona amb representants dels diferents fòrums que el constitueixen, ara com ara, per tal d’explicar processos, dinàmiques i intercanviar punts de vista i possibles col·laboracions.

S’acabarà amb la presentació del poble convidat d’enguany: Ulldemolins, abans d’anar cap a la plaça del poble d’Escaladei. Durant el vermut a la plaça d’Escaladei, es duran a terme actuacions que ens proposen des d’Ulldemolins, que acte seguit oferirà també el dinar amb la tradicional Truita amb suc.

Caldrà inscripció per al dinar. Aforament limitat!!

A la sobretaula, es presentarà el llibre “República pagesa” amb la seva autora, Montserrat Tura i Pep Riera, de la Unió de Pagesos.

I a la tarda, per conclure la jornada, música amb grups de la comarca… alguns d’històrics i altres de més recents.