Inscripcions obertes al Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”

Ja es pot consultar el programa i s’obren les inscripcions del Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”, que tindrà lloc a la Cartoixa d’Escaladei (Priorat) els dies 9 i 10 de maig de 2019. A la pàgina web (http://pad.catpaisatge.net/) s’informa dels continguts de les sessions que durant dos dies comptaran amb ponents i participants d’arreu del món.

Impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat, i organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya, el Simposi es planteja en el context de la Candidatura del paisatge agrícola del Priorat-Montsant-Siurana a la UNESCO. L’objectiu del simposi és propiciar l’intercanvi i el debat amb altres paisatges agrícoles d’arreu del món amb els quals compartir criteris de valors, de model i de governança.

Durant aquests dos dies, el Simposi comptarà amb ponents de procedència ben diversa i amb una presència majoritària de dones. Des de Burkina Faso i el Marroc, fins a Cuba i Honduras, passant per diversos països europeus i representants de Galícia i el País Basc, entre altres.

D’altra banda, hi haurà també ponències vinculades a  universitats, associacions i institucions com  ara UNESCO, FAO, SIPAM, CIHEAM, i relacionades amb experiències en la gestió, la pràctica agrícola directa, la investigació o l’activisme, per citar-ne alguns exemples.

Es podrà conèixer de primera mà les experiències de cooperatives de dones, la gestió de paisatges culturals de la Unesco, iniciatives relacionades amb l’agroecologia, models del banc de terres i treballs sobre alimentació, comercialització, etc. En totes les sessions es preveu un temps de debat amb els assistents. També s’han programat  visites guiades per fer conèixer als participants el paisatge cultural agrícola que els acull i al qual serà dedicada la darrera sessió del Simposi.

Al web els interessats poden consultar el programa complet i formalitzar també la seva inscripció. En aquest sentit, cal recordar que les places són limitades i és imprescindible inscriure-s’hi prèviament.

El Simposi s’adreça a un públic molt divers: habitants del Priorat, de la resta de Catalunya i de l’Estat espanyol, de la Mediterrània i de la resta del món, relacionats amb l’agricultura i el paisatge en general. Des de pagesos fins a especialistes en els eixos temàtics que el Simposi planteja, com també les institucions i les administracions nacionals i internacionals responsables de les polítiques sectorials en aquests àmbits. Hi haurà servei de traducció simultània en català, castellà, anglès i francès.

Impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat, i organitzat per l’Observatori del Paisatge, el Simposi té també el suport del Consell Comarcal del Priorat, l’associació Prioritat, la Diputació de Tarragona i els següents departaments de la Generalitat de Catalunya: Cultura; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Territori i Sostenibilitat. 

Per a més informació:

Pàgina web: http://pad.catpaisatge.net/

comunicacio@priorat.cat / pad@catpaisatge.net

Telèfon de premsa: 972273564 / 661048582

#SimposiumPAD #UnescoPriorat