Lliurades acreditacions per als nous punts d’informació del Parc Natural de Montsant i la serra de Llaberia

El Consell Comarcal del Priorat ha acollit avui al migdia l’acte de lliurament de les acreditacions dels nous punts d’informació del Parc Natural de Montsant i de l’Espai d’Interès Natural de la serra de Llaberia. Son quinze els establiments turístics que, de cara al 2019, han aconseguit aquesta acreditació després d’haver rebut la formació pertinent al llarg d’aquesta tardor.

La iniciativa està inclosa en el pla d’accions de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i respon a un dels seus principis: divulgar i donar a conèixer el patrimoni natural i cultural dels espais naturals protegits del Priorat així com de les activitats que s’hi poden realitzar, per tal que tots aquells professionals que treballen en l’àmbit del turisme puguin oferir una informació de qualitat al públic visitant.

Durant els mesos d’octubre i novembre, el Parc Natural de la Serra de Montsant i el Consorci de la Serra de Llaberia han organitzat un nou curs de formació que ha permès els establiments turístics acreditar-se com a “Punt d’Informació del Parc Natural de Montsant i l’EIN Serra de Llaberia”. L’objectiu del curs, d’una durada de 40 hores, és facilitar als agents turístics el coneixement necessari dels recursos naturals, culturals i paisatgístics dels dos espais naturals, així com dels seus principals actius turístics, per tal que la informació que es doni a visitants i turistes sigui de qualitat i transmeti els valors intrínsecs dels espais naturals protegits del Priorat i de la comarca en general.

Aquest curs anava dirigit especialment a les persones que treballen i fan, a la pràctica, d’informadors en allotjaments, restaurants i agències de viatge principalment. També, però, han participat en el curs les persones responsables dels serveis turístics i les que treballen fent les visites guiades de productors locals diversos com ara cellers, cooperatives i agrobotigues d’arreu de la comarca.