Més de 200 alumnes participaran en la tercera edició de “Coneguem el Priorat”, que tindrà lloc a La Torre de Fontaubella el 2 d’abril

La Torre de Fontaubella rebrà el 2 d’abril uns 220 alumnes de la comarca en el marc de “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la seva comarca.

Després de les edicions celebrades a La Vilella Alta i Margalef, la jornada a La Torre de Fontaubella donarà continuïtat i consolidarà un projecte sorgit durant les sessions de treball fetes, en el marc del Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat, entre mestres del Priorat, Prioritat, el Servei Educatiu del Priorat i el Consell Comarcal del Priorat. El projecte també compta amb el suport de l’Oficina Jove.

La tercera edició de “Coneguem el Priorat”, organitzada per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, proposarà de nou un seguit de tallers als alumnes de cicle mitjà que s’hi donaran cita, que enguany seran 165. A més, cal destacar la implicació dels centres d’ensenyament secundari de Falset, 40 alumnes de 4t d’ESO, i Cornudella, 15 alumnes de 3r d’ESO, els quals s’han encarregat de muntar els tallers (mitjançant un treball a l’aula) i seran monitors durant tota la jornada.

D’aquesta manera, i tenint en compte els dos cicles que participaran de l’experiència, “Coneguem el Priorat” proposa treball i aprenentatge a nivells diferents d’edats i percepció, amb un enfocament estimulant, lúdic i directe que permet que uns i altres s’apropin a la realitat de la comarca.

Els tallers programats per a la 3a edició de “Coneguem el Priorat” són les dues gimcanes “Una dita popular de La Torre de Fontaubella” i “Fonts i aigua”, “Flora”, “Pedra seca”, “Molins de vent I”, “Molins de vent II”, “Mirador”, “Observatori astronòmic”, “Cuina” i “Brigadistes internacionals”.

Els objectius principals d’aquesta iniciativa són que els alumnes descobreixin els valors i atributs que caracteritzen el poble de La Torre de Fontaubella; prenguin consciència de la importància del paisatge del Priorat i el valorin; es fomentin les relacions interpersonals a través de les diferents activitats; es treballi la relació entre alumnes de primària i secundària, i es doni responsabilitat als alumnes de 3r i 4t d’ESO en la direcció i desenvolupament de les activitats.