Més de 200 alumnes participen en la tercera edició de “Coneguem el Priorat”, celebrada enguany a La Torre de Fontaubella

La Torre de Fontaubella va rebre aquest dimarts 2 d’abril uns 220 alumnes de la comarca en el marc de “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la seva comarca.

La tercera edició de “Coneguem el Priorat”, organitzada per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, va proposar un seguit de tallers als alumnes de cicle mitjà, enguany 165. A més, va comptar amb la implicació dels centres d’ensenyament secundari de Falset, 40 alumnes de 4t d’ESO, i Cornudella, 15 alumnes de 3r d’ESO, els quals es van encarregar de muntar els tallers prèviament i d’exercir de monitors durant tota la jornada.

Els tallers programats per a la 3a edició de “Coneguem el Priorat” van ser les dues gimcanes “Una dita popular de La Torre de Fontaubella” i “Fonts i aigua”, “Flora”, “Pedra seca”, “Molins de vent I”, “Molins de vent II”, “Mirador”, “Observatori astronòmic”, “Cuina” i “Brigadistes internacionals”.

Els objectius principals de “Coneguem el Priorat” són que els alumnes descobreixin els valors i atributs que caracteritzen els pobles, enguany La Torre de Fontaubella; prenguin consciència de la importància del paisatge del Priorat i el valorin; es fomentin les relacions interpersonals a través de les diferents activitats; es treballi la relació entre alumnes de primària i secundària, i es doni responsabilitat als alumnes de 3r i 4t d’ESO en la direcció i desenvolupament de les activitats.

“Coneguem el Priorat” és ja una iniciativa consolidada, sorgida durant les sessions de treball fetes, en el marc del Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat, entre mestres del Priorat, Prioritat, el Servei Educatiu del Priorat i el Consell Comarcal del Priorat. El projecte també compta amb el suport de l’Oficina Jove.

*Foto: Júlia Viejobueno.