Presentació de la revista Descobrir dedicada als valors del paisatge que fonamenten la candidatura del Priorat a la UNESCO

El Consell Comarcal del Priorat acollirà el proper divendres 13 de novembre, a les 19h, la presentació del número 213 de la revista Descobrir, que dedica el seu dossier central a la comarca del Priorat. Els reportatges i articles que componen aquest dossier se centren, concretament, en els valors del paisatge que fonamenten la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a patrimoni mundial de la UNESCO, en la categoria de “paisatges culturals”.

A la presentació hi assistiran Joan Carles Garcia, president del Consell Comarcal i portaveu de la taula que impulsa la candidatura a la UNESCO; Pilar Just, presidenta de Prioritat, i Joan Morales, director de Descobrir.

Al llarg de la presentació també es farà el passi del nou vídeo “Priorat, paisatge viscut”. El vídeo, realitzat per l’associació Prioritat amb el suport del Parc Natural de la Serra de Montsant, mostra els valors de la comarca de la mà dels seus habitants, dos homes i dos dones que de manera directa ens transmeten què significa viure i treballar al Priorat. El vídeo ens presenta testimonis dels protagonistes d’aquest paisatge, que ells mateixos van modelant, i posa èmfasi en la importància del sector primari, pagesos, ramaders, etc. com a constructors i valedors d’aquest paisatge prioratí.