S’inicien les reunions informatives sobre el Fòrum Agrari del Priorat

Aquest dimarts s’ha iniciat a Cabacés la roda de reunions informatives sobre el Fòrum Agrari del Priorat, aquest fòrum, que s’integra en el Sistema de Gestió de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la UNESCO, s’impulsa dels de l’Oficina del Paisatge, amb la col·laboració de CoopCamp. Les properes sessions confirmades tindran lloc el dimarts 22 de maig a Falset (20 h. Consell Comarcal del Priorat), el dimarts 29 de maig a Cornudella de Montsant (20 h. Sala d’actes de l’ajuntament) i el dimecres 6 de juny a Porrera (sala ajuntament).

Aquest fòrum es va gestar durant els treballs de redacció del Pla de Gestió. Ara es tracta de donar-li plena entitat per poder esdevenir un element actiu en aquest Sistema de Gestió.

El Fòrum Agrari vol ser un lloc de trobada obert a tothom (pagesia, tècnics, administracions i altres sectors econòmics de la comarca) per tal de posar en comú i debatre dubtes, problemàtiques, experiències i idees de cara a afrontar els reptes d’un sector com l’agrari, pilar de l’economia i de la identitat prioratina, un sector essencial en la configuració i conservació del nostre paisatge agrari mediterrani que opta al reconeixement de la UNESCO.

És per això que el Fòrum Agrari posarà damunt la taula qüestions com el rejoveniment i el relleu generacional a la pagesia, el paper de la dona, la transformació dels productes agrícoles, la comercialització i la millora de preus, les innovacions tecnològiques, l’agroecologia, la diversificació de conreus, el futur de les cooperatives i la relació amb el turisme, entre altres.

Atès el seu paper i la transcendència en el Sistema de Gestió, es convida a tothom a participar de les reunions informatives que han de servir per conèxierde primera mà la proposta i per posar les bases d’aquest espai de diàleg i debat necessari.

Les persones que vulguin més informació també poden adreçar-se al correu electrònic forumagrari@gmail.com.

Imatge: Jornada sobre bancs de terres a la Morera