Tercera edició del Dia del Paisatge del Priorat, el 26 d'octubre

Escaladei acollirà el dissabte 26 d’octubre la tercera edició del Dia del Paisatge del Priorat, que organitza la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat. Es tracta d’una jornada amb voluntat participativa i oberta a tothom, que té per objectiu ser un espai de trobada, reflexió i debat anual sobre tot allò que s’està fent a la comarca al voltant de la gestió del paisatge. Aquesta iniciativa naix durant el procés de la candidatura del Priorat a la UNESCO, projecte que segueix actiu, i s’emmarca en el desplegament del Sistema de Gestió del paisatge, que s’està duent a terme des de tots els àmbits, institucionals i socials. En aquest sentit, aquesta jornada vol donar veu de manera específica als diferents Fòrums que s’han anat creant (Fòrum agrari, Fòrum d’ensenyament, Fòrum de turisme i Fòrum de cultura), per tals que l’intercanvi d’informació del que s’està treballant en cada àmbit, serveixi per establir relacions entre uns i altres.

A diferència de les dues primeres edicions, en les quals la celebració va tenir lloc durant la primavera, l’edició d’enguany s’ha programat a la tardor, per tal que no coincidís amb el Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona” del passat mes de maig. El que sí que es manté és l’emplaçament de la jornada a Escaladei, per la seva centralitat física i simbòlica a la comarca del Priorat.

A més, per segon any consecutiu, i amb la voluntat de fer visible la diversitat del mosaic prioratí, es prossegueix amb la itinerància simbòlica dels pobles de la comarca. En la passada edició, el municipi convidat al Dia del Paisatge va ser Ulldemolins i, en aquesta, serà La Vilella Baixa. Com en la darrera edició, entitats i persones del poble convidat prepararan un seguit d’activitats per donar a conèixer els valors del poble i allò que s’hi fa.

La jornada té dos parts, al matí a la Cartoixa, l’espai dels fòrums i de ponències convidades per tractar qüestions que afecten la realitat comarcal i que, enguany, se centraran en la transició energètica als micropobles.

El dinar a la Conreria i a la tarda, a la plaça del poble i a altres indrets, espai i temps perquè les entitats de la comarca i el poble convidat, presentin les seves propostes. Serà en els tallers i la fira i que donaran pas al concert de cloenda de la jornada, ja al vespre.

Reserveu-vos la data i ben aviat us detallarem el programa complet.